Ken jij jouw richtinggevende waarden voor beslissingen in 2016?

geplaatst in: Nieuws | 0
Ik hoop dat iedereen aan het genieten is van de start van het nieuwe jaar. Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de leuke berichten en feedback die ik gehad heb op mijn vorige blog. Ik ben overspoeld door reacties van de mensen die het gelezen hebben, hieronder inzichten in wat deze waardevolle mensen met me hebben gedeeld:
  1. Ik werk met minder plezier en haal minder voldoening uit mijn werk. Ik wil terug naar werken met passie, waardoor ik trots kan zijn op mezelf, weer kan genieten en gelukkig zijn.
  2. De eenzaamheid is soms voelbaar in de stukken. Er is weinig ruimte voor de mens in organisaties zo lijkt het. Ik mis een laagdrempelig platform waar gevoelige onderwerpen (zoals waarden en ethiek) met gelijkgestemden besproken kunnen worden.
  3. Het leven geeft je zaken die je nooit verwacht. Mooi en minder mooi. Altijd anders, altijd leerzaam. Hierdoor kom ik steeds meer tot de kern. Ik mag er zijn, weet ik nu en dat is mijn grootste overwinning!

Ik ben blijkbaar niet de enige die het afgelopen jaar een aantal uitdagingen heeft overwonnen, of  die het overwinnen van uitdagingen komend jaar prioriteit geeft. Voor mij is 2016 goed gestart. Wat heb ik veranderd? Ik geef je 3 tips voor succesvolle verandering in 2016:

1. Concretiseer je doelstellingen. Ben open en eerlijk over de verandering die je voor ogen staat. Vertel wie je wilt zijn, en waarom je dat wilt. Het is misschien eng om te doen, maar door je doelstellingen te concretiseren creëer je een helder beeld van je jezelf en waar je naartoe wilt.
2. Hou het dicht bij jezelf. Ga het proces van persoonlijke ontwikkeling aan. Om jezelf helemaal te kunnen zijn zal je wellicht meer zichtbaar moeten worden, meer stelling moeten nemen. Je eigen waarden naleven, vergt moed en overtuigingskracht. Je zult een echte persoonlijk leider moeten zijn.
3. Verzamel de juiste mensen om je heen. Zoek mensen die je willen ondersteunen bij het realiseren van je doelstellingen en ook echt naar je luisteren. Een sociale omgeving vormt en beïnvloedt je gedrag. Waarom dan niet de juiste omgeving creëren om je doelstellingen te behalen?

Wil jij dit ook en bereiken dat 2016 een succesvol jaar wordt?  Ik wil je graag helpen. Doe onze waarden test als eerste stap! Zoek daarna iemand op om een dialoog te hebben over je waarden. Waarden geven richting aan wie je wilt zijn. Wil je dat ik je de persoonlijke waarden test toestuur, dan hoor ik het graag.

sign

Laat een reactie achter