Hoe Valentijn in een paar maanden zijn werk-prive balans volledig herstelde met krachtig en ontspannen leiderschap

geplaatst in: Nieuws | 0

valentijn-van-der-valkOver Valentijns bedrijf & uitdaging

In een korte periode van vier jaar is ons bedrijf snel gegroeid naar 20 medewerkers. We hadden eerst een camping en een chalet, en sinds 2 jaar ook een hotel erbij. Ik merkte dat ik steeds minder effectief werd, dat ik steeds minder goed kon uitleggen aan mijn mensen waarom ik vond wat ik vond. Waarschijnlijk was ik gewoon wat overwerkt, had ik te lang te veel hooi op mijn vork genomen. Ik had echt een betere balans nodig.

Daarom besloot ik Karianne haar programma te volgen. Precies op dat moment ontmoette ik Karianne. Ze heeft een prettige mix van professionele afstand en waarden waarmee ik me identificeer, met haar focus op integer leiderschap, op authenticiteit en echtheid. Ze stelt de juiste vragen. Ze zegt niet wat ik moet doen, al heeft ze tips en adviezen. Eerder helpt ze mij om zelf de juiste oplossingen te vinden.

Wat haal je uit het programma? 

Het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat ik toegeef dat ik me moet blijven ontwikkelen in mijn leiderschap. Voor mij betekent dat vooral focus op duidelijkheid, duidelijke afspraken maken. Ik hoef van mezelf niet meer vrienden met iedereen in het team te zijn. Ook kan ik keuzes, inclusief de vervelende, beter duidelijk maken, doordat ik me meer focus op mijn missie e op wat het beste is voor de organisatie en voor de mensen om wie het gaat. En ik heb veel meer rust doordat ik al mijn activiteiten inplan. Ik zie mijn gezin meer en kijk met meer tevredenheid naar mijn prestaties. Ik mag vaker trots zijn van mezelf. Het leuke is dat daardoor ook meer lukt.

Hoe ervaar je Karianne?

Karianne is voor mij “gezond irritant”. Ze confronteert me met zaken waarmee ik onderbewust al bezig was en die ik nu onder woorden probeer te brengen. Dat is niet altijd makkelijk, maar het maakt zaken wel helder. Ze spiegelt heel goed, stelt de juiste vragen en dit helpt me erbij om een betere leider te zijn.

Wil jij ook je eigen leiderschap ontwikkelen, betere werk-prive balans en een gemotiveerd team, zodat iedereen met plezier naar het werk komt? Dan ben je welkom om mee te doen aan mijn leiderschapsprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *