Durf jij het aan?

geplaatst in: Nieuws | 0

Wat een jaar is 2016 geweest! Met gigantisch hoge bergen en gigantisch diepe dalen.

Zichtbaarheid, rust en loslaten. Die woorden zijn kenmerkend voor mijn 2016. Sterker nog, ik verlangde bij de start van 2016 zo enorm naar verandering, kracht en durven gaan staan. Loslaten van mijn overtuigingen en de verwachtingen van anderen. Niet langer aanpassen. En echt doen wat ik te doen heb en daarin het verschil maken. Rust en plezier daarin vinden. Me niet laten leiden door de waan van de dag en in de overlevingstand schieten.

En wat een transformatie heeft er plaatsgevonden. Ik heb gebouwd vanuit mijn kwaliteiten en daar waar ik het verschil kan maken. Gebouwd aan mijn bedrijf en mijn leiderschap. Plezier heb ik gevonden. Ik heb daar veel in geïnvesteerd, geld en tijd. Een mega sprong in het diepe, omdat ik kom uit een gezin waarin ik geleerd heb niet met mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Wie zat er nu op mij te wachten? En waarom zou een klant voor mij kiezen als het aanbod zo groot was. Was het niet veel handiger om op de achtergrond te blijven en te blijven ondernemen zoals ik nu deed? Al deze gedachtekronkels (overtuigingen) zijn voorbij gekomen. Misschien herken je er iets van.

Succesvol! Het is me gelukt. Ik ben gelukkig en heb de leukste baan die er is. Ik ben er van overtuigd dat mijn bedrijf klopt, het zit in de kern goed. Zo tof om dit ook te doen met mijn klanten. Vanuit de kern werken levert zoveel lol, energie en tijd op.

Mijn klanten. Ik sta er bij stil en ben zo onwijs dankbaar. Ik ben echt zo super trots op mijn klanten, de stappen die zij gezet hebben. De wil om te veranderen, omgaan met kwetsbaarheid en onzekerheid, lef om het te doen. Prachtig om dit samen met jullie te mogen doen. De diversiteit aan mensen met worstelingen op hun eigen niveau, daar geniet ik van. De business coaches zeggen me dat ik moet kiezen. Tot nu toe gaat het allemaal samen en vind ik zelfs dat het verrijkend werkt.

  • De ondernemer die een goede werk-privé balans bereikte. En leiderschap toonde door zijn visie duidelijk in zijn bedrijf te verankeren. Het team staat als een huis.
  • De HR directeur die meer tijd voor zijn kinderen heeft en daar ook echt van kan genieten.
  • De sales manager die betere sales scores haalt met haar team en de gelukkigste tijd van haar leven heeft gecreëerd.
  • De CEO heeft nu vertrouwen in zichzelf en anderen, waardoor het team goed samenwerkt.
  • Het jonge meisje dat regie heeft in haar leven en de stap zet om naar het buitenland te gaan voor een aantal maanden
  • De directeur die zich niet meer laat leiden door de waan van de dag, maar regie voert over zijn agenda, waardoor hij veel meer bereikt in de organisatie.

En ik heb ook gefaald. Ja dat is zeker. Soms met een grijns en soms had ik er flink de balen van. Ik heb veel gedaan, daardoor gaan er heel veel dingen niet zoals gepland. En elke keer leer ik iets. Het is ook een onderdeel van mijn succes.

En dan nu 2017: nieuwe avonturen. Bij Lonneke Vodegel ga ik in de leer om mijn intuïtie te verstevigen. In ga bij Sandd de directie verstevigen. Bij MCH begeleid ik het MT. Ik geef in januari voor het eerst een masterclass van macht naar kracht. Mijn leiderschapsprogramma start in maart en er zijn al meerdere geïnteresseerden. Ik vervolg bij mijn eigen coach die mij zo onwijs veel heeft geleerd. Lessen voor het leven. Ik sta op het podium bij de Lecacy Academie, TIAS, VVAO en in Colombia. Beoordeel ik weer voor Journal of Business Ethics welke artikelen gepubliceerd mogen worden in mijn rol als editor. En dat natuurlijk onder begeleiding van mijn zeer waardenvolle team!

Welke woorden staan voor jou centraal in 2016? Wat laat je achter en wat neem je mee naar 2017? En welke dromen heb jij voor 2017? Wat voor moois wil jij creëren in 2017? Hoe ga je tijd maken voor dat wat je echt belangrijk vindt?

Ik ben zo benieuwd. Laat je het mij weten? (karianne@acil.nl). Als ik het kan, help ik je hier graag bij.

Op een kleurrijke wereld!

Liefs Karianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *