Streng voor mezelf!

geplaatst in: Nieuws | 0

Ja, streng voor mezelf, je leest het goed. En ook moe van mezelf. Moe van het moeten van mezelf. Alle dingen die ik zelf moet doen en kunnen, moe van die hoge lat, moe van slim zijn. Moe van al het gedoe.

Streng voor jezelf, Herkenbaar?

Ik had daar in eens weer last van vorige week. Ik dacht dat ik dat inmiddels achter me had gelaten. Toch weer een moment waarin ik uit mijn kracht ben gedonderd. Mijn hoofd was de baas. Die bepaalde.

Tja en dan boos worden op jezelf dat je erin zit. Dat helpt natuurlijk helemaal niet. Het is weer een nieuwe transformatie fase in mijn leven.

Hoe zet ik die transformatie kracht bij?

Het voelde als de tijd om een aantal oude patronen los te laten. Het oude, dat ik voor me zag als oude skeletten die figuurlijk boven me hangen, loslaten. De stemmen die binnen komen in mijn hoofd transformeren naar positieve energie.Geduld is een vorm van wijsheid.
Geduld laat zien dat we begrijpen en aanvaarden dat dingen soms hun eigen tijd nodig hebben om zich te laten ontvouwen. Net zoals je het proces van rups tot vlinder niet kan versnellen, kan je ook je eigen proces van transformatie niet versnellen.

Een proces van transformatie vraagt dus niet alleen tijd, maar ook vertrouwen stilte en geduld. En laat dat nu net hetgene zijn, waar ik vorige week geen ruimte toe voelde.

Misschien herken jij het ook?

Je wilt iets veranderen, maar merkt dat het proces zeer traag gaat. Ook ik had last van ongeduld. Dan wou ik dat ik al een paar maanden verder stond en alle uitdagingen op mijn weg al had doorlopen.
Maar zo werkt het echter niet.
We kunnen pas transformeren als we alles hebben ervaren en doorvoelt wat te maken heeft met de transformatie.

Leren vanuit ervaringen. Enkel weten met ons hoofd dat het zo is, werkt  onvoldoende. Het is de ervaring die ons sterker maakt en die zorgt voor het blijvend effect van een transformatie.

Ik ben weer een ervaring en transformatie rijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *