Hoezo ga je nooit naar de action?

geplaatst in: Nieuws | 0

De stukadoors willen een traptree eraf halen, maar daar is een speciale inbussleutel voor nodig. Die heb ik niet. ‘Oh’ zegt Roy, ‘dat haal je makkelijk en goedkoop bij de Action.’

Ik vraag hem ‘waar zit de Action.’ Hij kijkt verbaasd. ‘Weet jij niet waar de Action is?’ ‘Ehhh nee’, zeg ik. Hij begint te lachen. ‘Hoor je dat Remy, Karianne weet niet waar de Action zit.’ Ze hebben lol. ‘Je bent echt de enige Nederlander die niet weet waar de Action zit.’ ‘Tja, ik ga daar nooit naar toe.’ En ze hebben nog meer pret. ‘Je bent echt de enige Nederlander die nooit naar de Action gaat.’

Ik dus naar de Action voor de speciale inbussleutels. En ik kom terug en geeft Roy de inbussleutels. Hij kijkt naar me….een beetje te lang. Ik vraag hem wat er is: ‘heb ik niet de goede meegenomen?’, zeg ik twijfelend.

‘Nee hoor, dit past. Maar je hebt verder niets anders meegenomen.’ ‘Had ik nog iets moeten meenemen dan?’ ‘NEE. Maar iedere Nederlander laat zich verleiden tot het kopen van andere spullen bij de Action, want het is allemaal super goedkoop.’ ‘Daar heb ik echt totaal geen last van, gelukkig. Ik kan weer aan het werk en jij ook, zeg ik lachend.’

Ik heb misschien wel een bijzondere kijk op het kopen van spullen. Deze gebeurtenis heeft me wel aan het denken gezet. Ik deel graag mijn mening met jullie.

1. Ik wil graag bijdragen aan de wereld en ben best principieel in waar ik mijn geld aan uit geef. Dus als iets 20 cent kost, dan vraag ik me oprecht af waarvan het gemaakt is en door wie. Regelmatig kom ik tegen dat de verkopers dat ook niet weten. Ik koop het dan dus ook niet.
2. Ik probeer niet te veel spullen te hebben. Spullen geven me onrust, zorgen voor ballast, kosten me tijd want ik moet er voor zorgdragen. Ik heb liever een mooie ervaring.
3. Ik koop het liefst kwaliteit. Als ik dan iets koop, dan wil ik graag goede spullen die lang meegaan en goed zijn.
4. Als ik ergens spullen koop, houd ik ook van leuk, gezellige mensen die hun vak verstaan en met passie werken. Ik wil verbinding voelen. Dus mensen die niet alleen voor het geld werken.

 

Leven en werken volgens principes en niet volgens tructjes. Ik help je er graag mee. Je kunt om te beginnen de gelukschecklist downloaden. Waarin je ontdekt op welke gebieden van je leven je gelukkig bent en op welke gebieden je nog kunt groeien. Ook geef ik je 5 tips, die je meteen kunt toepassen. Het is 1 a4, omdat je een druk leven hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *