Weet jij wat je intuïtie waard is?

geplaatst in: Nieuws | 0

Weet jij wat je intuïtie waard is?

 

Zoals je waarschijnlijk weet ben ik gevoelig, net als vele van jullie waarschijnlijk. Of je bent nog ‘stiekem’ gevoelig.

Ik ben me super bewust van energie van mensen. De afgelopen jaren heb ik goed geleerd om die energie om te zetten in woorden, beelden en acties.

Vroeger wist ik niet dat dit een vaardigheid was die je kon leren en diesuper goed helpt bij het nemen van beslisingen. 

Wat er vroeger gebeurde is dat ik gedachten en gevoelens van anderen interpreteerde als mijn eigen onzekerheid.  Misschien kan ik het beste een voorbeeld geven: als bijvoorbeeld een persoon me niet aardig vond, dan voelde ik dat. Maar ik wist niet dat dat wat ik voelde niet van mezelf was, maar van iemand anders. Ik maakte het dus van mij. Ik kreeg dan gedachtes als ‘ik ben niet leuk’, ik voelde me onzeker. En ik ging erg mijn best doen om aardig gevonden te worden door die persoon. Anderen helpen, zodat het gevoel weg ging. Tja dat werkte natuurlijk niet, want dat gevoel was niet van mij. En jij weet ook dat je in allerlei bochten wringen om een ander je aardig te laten vinden helemaal niet werkt. Toen wist ik dat nog niet. Het kostte me heel veel tijd en energie om anderen te helpen om zelf maar aardig gevonden te willen worden.

 

Maar ik heb geleerd om van iets dat me altijd in de weg

zat een van mijn krachtigste tools te maken.

 

Ik heb geleerd om op mijn gevoel te vertrouwen als ik bepaalde energie opvang. Ik weet dan ook dat het niet van mij is. Ik hoef daar ook niet voor zorg te dragen. Wel durf ik het te benoemen. Ik durf het gesprek aan te gaan en te kijken wat er daarin allemaal mogelijk is.

Herken je een van onderstaande momenten?

Energie opvangen van anderen:

  • Ik zie een perforator, dat spreek ik
    echt niet uit. Ze zullen me wel voor gek verklaren.
  • Ik hoor het woord helikopter, dat zal ik wel niet gehoord hebben.
  • Ik hoor een vogel, maar dat kan helemaal niet want ik zit op kantoor.
  • Ik voel dat het niet klopt, maar ik moet door, volgende meeting.
  • Ik heb een knoop in mijn buik, geen idee wat het betekent. Gaat vast wel weer over.

Dit zijn klanten die al wel voorzichtig gewaar zijn dat hun intuïtie hen signalen geeft, maar daar nog niet op durven vertrouwen. En de vertaling maken naar wat betekent dat nu, zo’n gevoel, zo’n woord, zo’n beeld? Dat kan je leren! Leuk hè?

Twijfels of je het wel kan

Weet je het zeker dat ook ik dit kan leren? Zeker weten JA.
Weet je zeker dat dit bij me past? Ja, zeker weten dat ook jij je intuïtie verder vorm kan geven en kan gebruiken. Ieder op zijn/haar eigen manier.
Weet je 100% zeker dat ik mijn intuïtie op mijn werk kan gebruiken? Ja heel zeker.
Zijn er nog twijfels? Vast en zeker. Maar niet over dat intuïtie helpt bij het maken van keuzes.
Zijn er nog vragen? Ik probeer niet te veel vanuit het hoofd te werken als ik met intuïtie bezig ben, want die wil nog wel eens de boel dwarsbomen.
Heb je ergens ook je hoofd aangezet en een excuus in je hoofd waarom intuïtie voor jou echt niets is? Ja, dan komt de coach in mij om de hoek met een paar wedervragen… Wil je geen tijd en energie steken in iets nieuws leren? Weet je zeker dat het niet de tijd is om weer een stap te zetten als mens? Weet je zeker dat je op je comfortabele positie wilt blijven zitten?En als je voelt dat het een ‘nee’ is, dat leren over je intuïtie, dan heb ik niets gezegd. Dan maak je een bewuste keuze en dat ondersteun ik ten alle tijden. Een bewuste keuze om iets niet te doen, is de enige goede reden.
Voel je stiekem toch die ‘ja’.
Durf dan naar die ‘ja’ te luisteren.
Het is heel krachtig om je te laten leiden door je intuïtie bij alles wat je doet.
Weet dat het een kenmerk is van een krachtig persoon en een krachtig leider.

Liefs Karianne

p.s.
  1. In de intuïtie workshop van 1 dag kun je je totaal en volledig onderdompelen in de energie van je intuïtie. Ik leer je hoe je de signalen herkent van je intuïtie, hoe je voorkomt dat je naar je hoofd schiet, wat de signalen voor jou betekenen. Echt een vaardigheid die je moet bezitten om goede krachtige beslissingen te nemen. Ook in je werk. Je relaties worden beter, je bent effectiever en houdt tijd over. Lees HIER alles over deze krachtige dag.
  2. Lees meer over intuïtie: Ga eens uit je hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *