Wees dapper genoeg als je wat te zeggen hebt

geplaatst in: Nieuws | 0

Heb je wat te zeggen? Wees dapper genoeg om het te delen op een manier die bij je past.

Er zijn veel oordelen in de wereld. In het werk wat ik doe heb ik daar regelmatig mee te maken.

Zoals laatste via sociale media. Hoe dan ook zijn er veel oordelen over coaches, over het vakgebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, het goede willen doen voor de wereld en ethiek.

Ik heb wel het nodige aan kritiek en oordelen over me heen gekregen sinds ik als ondernemer werk. In het begin raakte dat me enorm. Nu heb ik geleerd ermee om te gaan. Ik weet dat ik nog meer kritiek zal krijgen in de toekomst. Ergens voelt het ook goed om kritiek te krijgen, want het voelt ook als ‘ik zet de boel in beweging’. Er gebeurt iets bij iemand.

Gelijk krijgen is niet mijn doel. Ik ben me er helemaal van bewust dat we allemaal onze eigen waarheid hebben. Ik ben me er ook van bewust dat als ik iets tegen een persoon zeg, waarbij die persoon het gevoel krijgt dat ik zijn/haar waarheid aantast, dat dat alleen maar meer emoties of weerstand oproept. Ik noem dit altijd het en-en perspectief. Je mag allebei je waarheid hebben en dat mag naast elkaar bestaan.
reflectie
Ik gebruik de kritiek altijd als spiegel moment. Vind ik mezelf nog echt? Schrijf en werk ik nog aan mijn missie?
En ik kan oprecht van mezelf zeggen dat ik dat ben. Ik heb mijn bedrijf niet om geld te verdienen. Ik heb mijn bedrijf om mensen te leren hoe ze zichzelf kunnen zijn en tegelijkertijd succesvol.

 

 

 

 

 

 

 

Wat doe jij als kritisch persoon, om waarde te leveren aan de wereld?

Kritiek leveren is heel makkelijk. Er is altijd wel iemand die ergens iets van vindt. Ik zie zelden een kritisch persoon waarden toevoegen aan de wereld. Hoe zou dat dan komen vraag ik me af. Mijn visie is dat deze mensen zich onmachtig voelen in hun eigen leven. Ze zijn boos, onbewust boos. Diep van binnen willen ze dingen anders, maar krijgen dat zelf niet voor elkaar, daardoor geven ze af op anderen. En dat mag natuurlijk.

 

Zichtbaarheid voelt zo eng. En waarom?

Ik merk dat veel van jullie het spannend vinden om echt te zeggen waar je voor staat. Iemand gaf aan dat ze zich nog inhoudt en niet alles van zichzelf deelt, omdat ze bang is voor de kritiek en de oordelen. Want je hebt niet in de hand hoe andere mensen denken en doen. Je hebt alleen maar in de hand wat je zelf doet en denkt.

Ik nodig je uit om je uit te spreken.

Wees een vonk!
Help elkaar!
Steun elkaar!
Moedig elkaar aan!
Zet je visie en je boodschap neer en verkondig deze.
Ga niets veranderen aan je boodschap, omdat je allemaal boze geesten op je af voelt komen.
Voelt je boodschap authentiek, ga dan gewoon door.
Blijf jezelf.
Na de kritiek, komt de trots. Trots op jezelf dat je bent gaan staan.

De wereld heeft ook jou nodig!

Lieve groeten,

Karianne

p.s. In de intuïtie workshop van 1 dag kun je je totaal en volledig onderdompelen in de energie van je intuïtie. Ik leer je hoe je de signalen herkent van je intuïtie, hoe je voorkomt dat je naar je hoofd schiet, wat de signalen voor jou betekenen. Echt een vaardigheid die je moet bezitten om goede krachtige beslissingen te nemen. Ook in je werk. Je relaties worden beter, je bent effectiever en houdt tijd over. Lees HIER alles over deze krachtige dag.

Laat een reactie achter