Hoe je omgaat met stormen bepaalt je toekomst

geplaatst in: Nieuws | 0

Lieve lezer,

Het is een storm die weinig mensen zullen vergeten. Die van 18 januari van dit jaar. We vergeten dat die storm juist goed is voor de natuur. “Het ziet er misschien schokkend uit, maar zo’n storm is eigenlijk heel goed voor de natuur”, vertelt Westra. De omgevallen boomstammen zorgen voor leven van insecten en die insecten worden weer gegeten door vogels.

Er ontstaat nog meer nieuwbouw, want ook zorgt de storm voor licht in dichtbegroeide delen van het bos. Het licht zorgt dat andere planten en struiken de kans krijgen om te groeien, dus meer variatie in de natuur.

Ook wij mensen hebben af en toe een storm nodig.

Stormen is echt een thema deze week. Zowel voor mij persoonlijk als voor klanten. Vaak zijn we niet bereid om het werk te doen wat er voor nodig is. We willen wel van alles, zoals geld, succes, geluk etc etc. Maar we zijn niet bereid om te doen wat er voor nodig is. Er zullen ook altijd stormen zijn. Je kunt ze niet ontlopen. Maar er wel van leren en iedere keer zet je een stap dichter naar je geluk. Ik ben van mening dat het echt niet altijd heel ingewikkeld hoeft te zijn, het kost alleen wel tijd en effort om te groeien naar geluk!

Omdenken als je in een storm zit

Als je in een storm zit, er veel tegelijkertijd gebeurt en je je niet happy voelt, dan hebben we de neiging om ons te focussen op het stuk wat niet lekker gaat. Dat vormt dan een groot onderdeel. Er zitten veel kracht , kansen en mogelijkheden in zo’n storm, ook voor jezelf. Dus een niet zo’n fijne situatie biedt juist kansen als je maar stappen onderneemt. Als je blijft zitten, zonder iets te doen, dan kan je ten onder gaan aan die storm. Dus allereerst is het belangrijk om te geloven dat iets mogelijk is en ten tweede om dan ook wel echt acties te zetten om het voor elkaar te krijgen (en je dus niet te laten afleiden door allerlei niet relevante zijtakken)

Stappen zetten tijdens de storm

Er komen soms pas nieuwe ontwikkelingen en doorbraken als je eerst je shit hebt opgeruimd. Veel mensen wachten te lang om de eerste stappen te zetten. Ze wachten namelijk eerst tot de storm voorbij is. In de storm kun je al een aantal stappen zetten. Veel mensen zijn bang voor de storm en dat verlamt ze. Ze gaan in de ‘overleven’ stand.

Je kunt de storm niet ontlopen. Dan kan je er maar beter doorheen. Het is op dat moment niet fijn. De eerste stap is signaleren dat je in een storm zit en daarna accepteren dat je in een storm zit. Daardoor raak je niet uit het veld geslagen. Het is dus soms ook gewoon zwaar. Je krijgt tegenslag, geef je dan op of ga je door?

Elke storm is tijdelijk

Het mooie van een storm is dat iedere storm weer voorbij trekt. Sommige stormen in ons leven komen een bij keer voorbij, alleen de intensiteit wordt iedere keer minder. Als je de storm hebt overwonnen, dan kom je er sterker en gelukkiger uit. Alles valt weer op zijn plek. Het is een gegeven dat storm en zon zich afwisselen, zo is het ook bij ons. Geniet dus ook ten volle van de zon momenten in je leven.

Het stormpad is niet zwart-wit

Het pad wat je hebt te lopen om een omslag te maken als je niet happy bent in je leven, is geen zwart-wit pad. Het is geen vaste route met vaste onderdelen. Het is juist belangrijk dat het goed is afgestemd op wie jij bent. Daarom zit in de geluksroute die ik heb ontwikkeld bijvoorbeeld ‘intuïtie’. Dus pak die onderdelen eruit die voor jou van belang zijn om je geluk te vergroten.

Zonder te luisteren naar jouw intuïtie lukt het niet om jouw pad te volgen. Intuïtie zorgt ervoor dat je altijd kunt voelen dat de stappen die je zet bij jou passen als persoon. Dus alleen lijstjes afwerken is niet genoeg. Bijvoorbeeld; je zit nu niet lekker in je baan, volg dan deze 10 stappen en dat is het opgelost. Daar geloof ik niet in. Want iedereen is anders. Het is de kunst om ten volle te genieten van de mooie zonnige tijden EN ook de mooiheid te zien van de minder mooie momenten in je leven.

Tijdens mijn laatste storm, vorig jaar, kon ik en geluk en verdriet/pijn voelen. Dat kon naast elkaar bestaan. Dat was voor mij een nieuwe ervaring. Ik doorleeft de stormen, omda ik gecommiteerd ben aan mijn leven en business. Ik houd mijn focus op de persoon die ik wil zijn en neem vanuit daar acties. En daar deal ik met alle dagelijkse, kleine en jaarlijkse grote stormen en me tijdens die stormen toch te blijven richten op waar ik heen wil.

Wat heeft de laatste storm jou geleerd? Deel het met me via karianne@acil.nl!
(ik reageer altijd binnen 2 dagen).

Op een stormachtige dag!

Karianne

p.s.

  • Ik nodig je uit voor de bijeenkomst ‘Geluksroute Amsterdam 2018’:

– 12 maart van 14-17 uur in Amsterdam

– 10 april van 14-17 uur in Amsterdam GEEF JE OP VIA DEZE LINK

  • De intuitie workshop is 6 maart 2018 en ER IS NOG 1 PLEK. In de intuïtie workshop van 1 dag kun je je totaal en volledig onderdompelen in de energie van je intuïtie. Ik leer je hoe je de signalen herkent van je intuïtie, hoe je voorkomt dat je naar je hoofd schiet, wat de signalen voor jou betekenen. Echt een vaardigheid die je moet bezitten om goede krachtige beslissingen te nemen. Ook in je werk. Je relaties worden beter, je bent effectiever en houdt tijd over. Lees HIER alles over deze krachtige dag.

Laat een reactie achter