Kies voor plezier

geplaatst in: Nieuws | 0

Zou je het durven om alleen nog te doen wat je plezier geeft?

In mijn werk en leven ben ik daar continue mee bezig. Ik ben me er continu bewust van.

Herken je dat er allerlei overtuigingen omhoog komen als je dit leest? Zoals:

  • het leven mag niet alleen maar leuk zijn
  • ik moet wel hard werken
  • ik moet lange dagen maken, anders denken ze dat ik niet hard werk
  • dat is egoïstisch
  • ik kan mijn geld niet verdienen met dingen die ik leuk vind, dat is geen werk
  • mijn werk moet wel perfect en dus ga ik tot het gaatje

Al die overtuigingen belemmeren je om echt te kiezen om het leuk te hebben in je leven en dus ook op je werk.
En je gaat het nog leuker hebben als je weet wat je in de zware storm momenten kunt doen (daar schreef ik al eens eerder over).

Vergroot je plezier!

Je mag hier nog meer mee spelen. Je hebt iedere keer weer de keuze iets te doen waar je geen energie van krijgt en als een berg tegenop ziet. Je stelt het uit en nog een keer, tot je echt niet meer anders kan dan het nu te gaan doen. Waardoor het alleen maar extra stress oplevert. Dat helpt allemaal niet in het werken met plezier.

De andere keuze is om me bewust te zijn wat me plezier geeft en dat in te zetten. Zoals even een blokje om, muziek aanzetten, lekker geurtje op mijn bureau, echt contact maken met anderen, op tijd thuis zijn om met het gezin te eten, sporten, tijd nemen om energie te steken in die leuke klant etc etc…

En het helpt ook niet om te blijven zoeken naar oplossingen om de dingen te doen die je niet leuk vindt.
Je kunt het bijvoorbeeld uitbesteden. Soms is het ook nodig om dat te doen en dan heb je nog de keuze hoe je dat doet: met plezier of blijven hangen in het zoeken naar oplossingen of in je overtuigingen blijven hangen… en dat geeft ook geen plezier.

 

Ga ervoor dat je alleen doet wat zoveel plezier geeft.

Ga ontdekken wat je plezier geeft. We zijn zo gewend dat dat niet mag of kan. En vaak ligt het zo dichtbij, dat we het ook niet zien.

In mijn werk richt ik mij op doen waar ik intens van geniet. Ook ik heb dat echt geleerd. Ik had bijvoorbeeld de overtuiging dat ik mijn Powerpoint presentaties en andere materialen – lay-out technisch – zelf moest maken. Ik heb daar echt het geduld niet voor, de details en die programma’s die nooit doen wat ik wil.

Dat zorgde ervoor dat ik ook niet voor de optimale inhoud ging, want ik liet me afleiden door ‘kan ik dat straks ook wel vormgeven’ of ik was met inhoud en vormgeven tegelijkertijd bezig. Het werd daardoor een zwaar vermoeiend proces.

Dit gaf dus een een hoop gedoe en frustratie en dat is ook nodig om je in beweging te krijgen. Nu richt ik me op de inhoud en Lilian geniet van het proces van het in een super mooi jasje gieten. En ik word ook echt weer blij als het er mooi uitziet. Ik doe dat niet omdat het zo hoort of moet. Ik word ook echt blij als het inhoudelijk klopt én het er mooi uitziet.

 

Hoe laat je plezier je de weg wijzen?

Iets wat we mogen ontdekken, onderzoeken hoe het voor jou persoonlijk werkt en hoe je jezelf dat kunt geven.
Vraag je eens af: Wat kan ik nu doen, denken, voelen of zeggen om mijn plezier te vergroten?

Wordt plezier je nieuwe normaal?

Het gaat om acties die voor jou voelen als kloppend. Dat is belangrijk. Dus als het niet stroomt, dan betekent dat vaak dat je het eigenlijk diep van binnen niet wilt doen. Je kunt dan onderzoeken wat is hier aan de hand.

Ik wil je helpen met waardevolle inzichten zodat jij kunt doen wat je écht wilt. De wereld heeft mensen zoals jij hard nodig.

Wil jij je werkgeluk meteen al kunnen verhogen, dan heb ik hier 5 cruciale tips voor je!

KLIK HIER om deze tips te downloaden

Lieve groeten,
Karianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *