En wat is er nodig om iedere dag dichtbij jezelf te gaan leven?

geplaatst in: Nieuws | 0

Om iedere dag dichtbij jezelf te gaan leven

Als jij dit leest, heeft dit een reden. Ik daag je uit om uit je comfortzone te komen en mee te helpen de boel in beweging te zetten.

Ik geloof dat, om een betere wereld te creëren, die ook nog bestaat voor onze kinderen en straks onze kleinkinderen, dat daar jouw unieke talenten en jouw unieke gave voor nodig zijn. Daarvoor is het nodig dat je jouw missie gaat leven om een inspirerend voorbeeld te zijn voor iedereen om je heen.

In deze blog wil ik je inspireren en aanzetten tot nadenken, maar ook ga ik de belangrijkste dingen delen die nodig zijn om je missie te volgen.

– Neem het besluit om op je missie te focussen

Maak dit je prioriteit. Punt. En nu denk je waarschijnlijk:
“Ja lekker Karianne, ik weet helemaal niet wat mijn missie is en ik heb het zo druk en ik moet ook geld verdienen. Dat kan echt niet nu.”

– Er is altijd wel iets

Het leven gaat door en leidt je soms af of je prioriteiten liggen even elders. Dierbaren worden ziek of overlijden. Een verbouwing en verhuising. Een scheiding of je gaat juist trouwen. Je kinderen hebben je nodig. Andere mensen hebben je hulp nodig. Je agenda zit bomvol, zo ook bij mijn klanten.
Maar ook: Mensen geloven niet in je of leggen juist te veel druk op je. Je voelt geen steun van je partner of anderen.

– En dan is er dus uiteindelijk nooit een moment

Wat je juist helpt is: focussen op je missie.
Gewoon doen wat je moet doen.
Zo goed als je kunt, ook tijd blijven investeren in dat waar je goed in bent. Maak dat een commitment.
Let op: komt de gedachte nu bij je op die zegt: “Maar voor mij is dat niet zo makkelijk.” Dát is je ego die er alles aan gaat doen om zichzelf in stand te houden. Want als je je missie gaat leven, heeft je ego geen bestaansrecht meer en dat vindt je ego niet leuk. En ik kan dit natuurlijk alleen opschrijven, omdat ik hier echt in geloof en omdat ik het zelf heb ervaren.

– Wat als je dit dan niet wilt en niet doet?

Nooit beginnen?
Andere mensen de macht geven over wat jij doet?
En hoe werkt dat voor je? Brengt je dat waar je wilt zijn? Hoeveel energie en plezier geeft dat je?

Voor mij is het heel simpel: ik weet waar ik vandaan kom en ik wil daar gewoon niet meer naar terug. Ik heb het echt moeilijk gehad om mijn draai te vinden in dit leven. Heel hard heb ik gewerkt om mijn rsi, negatieve gedachten, onzekerheden en nog veel meer blokkades te overwinnen. Uieindelijk ben ik hier: gelukkig, vrij, midden in het leven.

– Je weet ‘het’ nooit en het is nooit helder.

Je missie is altijd in beweging.
En zelfs al weet je je missie, dan is die misschien nog wel vaag.
Mijn missie begon met: ‘leren leven in plaats van overleven’.
Dat ontwikkelde zich langzaam in: ‘alles leren over hoe we anders naar werk kunnen kijken en dat mogen doen vanuit wie we zijn’. En dat wil ik dan aan andere mensen leren. Hoe ik daar ook praktisch een boterham mee kon verdienen wist ik echt nog niet toen ik me aan deze missie committeerde.


Hoe?
Focus.

Blijf groeien en in beweging.

Stap voor stap vol vertrouwen.
Gewoon iedere dag iets doen.

Ik maak mijn keuzes heel bewust.
Mezelf echt goed leren kennen.


– Gaan leven met en voor eigen innerlijk ik

Ik geloof dat je diep van binnen je eigen ik zit dat op zoek is naar gezien en gehoord te worden. Als je niet luistert, dan doet dat pijn. Het vraagt van je om met een bepaalde bewustzijnsniveau naar jezelf te kijken en je leeftsijl aan te passen aan wie je bent. De lessen leren die een situatie je wilt leren en andere beslissingen durven nemen.

Als je hier mee aan de slag gaat, dan verandert er iets wezenlijks aan je en dan zul je zien dat je vanuit daar ook makkelijker je gedrag verandert.

En doe je het niet, dan zie je dat je in cirkels rond blijft draaien: je wilt iets veranderen, maar het lukt je maar niet. Dat komt vaak omdat je dan bang bent om te kijken naar wat er echt speelt. Het vraagt lef van je om in jezelf te duiken en te doen wat moeilijk is. Daarvoor is het ook belangrijk om hulp te vragen bij deze weg.

Je laat je nog te vaak tegenhouden door vervelende gebeurtenissen, negatieve emoties en draagt de zwaarte van je omgeving mee op je schouders.
Het zou kunnen dat je (net als ik destijds) ook last hebt van een lager zelfbeeld, onzekerheden en zelf saboterende gedachten en leefgewoonten die jou ervan weerhouden om volledig in je kracht te gaan staan en je leven te leiden zoals je prachtige ik dat zou willen.

Je missie om jezelf te zijn, is iets dat zo dicht bij jezelf staat, dat het bijna niet mogelijk is om dat als werk te zien. Werken is immers zweten, moe zijn aan het einde van de dag doorploeteren. We moeten afzien als het om werk gaat en om geld te mogen verdienen.

– Leer van de beste.

Blijf niet rondlopen met gedachten als: ‘Ik weet niet wat of hoe’. Ga van iemand leren. Ik weet wat ik in mijn reis geïnvesteerd heb in uren, tijd, energie en geld. Ik weet wat ik overwonnen heb.
Daar waar andere mensen blijven hangen in negatieve verhalen, patronen en energievelden, vind ik een manier om ze op te lossen. En ik weet hoe ik andere mensen kan helpen om datzelfde te doen.

Je hebt ook echt een supportsysteem nodig.
Verzamel de mensen om je heen die in je geloven en neem langzaam wat afstand van de mensen die dat niet doen. Geef een andere vorm aan de relatie als je geen afscheid van ze wilt of kunt nemen.

Misschien denk je soms dat je gek bent. Of denk je nu dat ik gek ben (daar gaat mijn volgende schrijfsel trouwens over). Geloof me, ik denk regelmatig dat ik gek ben en volgens mij denken we dat allemaal wel eens. Maar ik heb geleerd dat het belangrijk is om gelijkgestemden om me heen te verzamelen en die ook op te zoeken.

Helpt dit je om je drive te voelen en er voor te gaan?

Liefs,

Karianne

p.s.

-In de intuïtie workshop van 1 dag kun je je totaal en volledig onderdompelen in de energie van je intuïtie. Ik leer je hoe je de signalen herkent van je intuïtie, hoe je voorkomt dat je naar je hoofd schiet, wat de signalen voor jou betekenen. Echt een vaardigheid die je moet bezitten om goede krachtige beslissingen te nemen. Ook in je werk. Je relaties worden beter, je bent effectiever en houdt tijd over. Lees HIER alles over deze krachtige dag.
-Liever veel persoonlijke aandacht, kies dan voor een intensieve 1-op-1 dag met mij. Van werkdruk naar werkgeluk. De inhoud stem ik af op jouw wensen en verlangens. In 1 dag een transitie doorgaan, dat is het resultaat wat ik beoog. KLIK HIER voor meer informatie.

-Als je vandaag al aan de slag wilt hiermee, start dan met de quick guide werkgeluk. Deze is gemaakt voor ambitieuse hardwerkende mensen zoals jij. KLIK HIER OM DEZE AAN TE VRAGEN.

-Heb je persoonlijke vragen over waar nu jouw grootste uitdaging zit of hoe je een eerste stap kunt zetten in het doorbreken van je patronen? Vraag dan vandaag de gratis geluksessie aan. Ik kijk dol graag met je mee naar je werk en je leven en geven je een plan wat je nu kunt doen om je geluk te vergroten. HIER kun je een Gratis geluksessie aanvragen. Het lijkt me super tof om je te spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *