Kiezen voor wat je echt leuk vindt

geplaatst in: Nieuws | 0

Journal of Business Ethics, ‘uw wetenschappelijk paper is geaccepteerd voor publicatie’.

Yes, dacht ik. En ik schrok. Wauw, dacht ik, dit is echt mijn ego die blij is met dit resultaat. De rest van mij is blij dat dit echt het aller-aller-allerlaatste wetenschappelijke paper is dat ik schrijf. Ja, ik ben hier blijkbaar goed in, ik publiceer en heb aanzien in die wereld. Ik vind het alleen (niet) meer leuk. Dat komt omdat ik nu weet hoe ‘echt leuk’ voelt. Ik had niet eerder zo bewust gevoeld dat het mijn ego was die blij was.

Kiezen voor wat je echt leuk vindt

Ik heb dus een goede keuze gemaakt om ooit die baan op te zeggen op de universiteit. Maar op een of andere manier deed ik nog werk om de verbinding te houden. Ik was er blijkbaar nog niet klaar voor om helemaal afscheid te nemen. Ik doe dat hier en nu. Ik kies om de dingen te doen die ik heel goed kan en die moeiteloos gaan, waar ik veel energie van krijg en waarbij ik echt een verschil kan maken in mensen hun levens. Daar kan ik de meeste waarde bieden aan deze wereld. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met dit verhaal!

 

HIER DE LINK NAAR HET PAPER: It’s a Match: Moralization and the Effects of Moral Foundations Congruence on Ethical and Unethical Leadership Perception

 

Laat me vooral weten waar jij afscheid van wilt nemen om dichterbij te komen bij wat je echt leuk vindt. Mail me op karianne@acil.nl. Ik reageer altijd persoonlijk en binnen 24 uur.

 

Lieve groeten

Karianne

Laat een reactie achter