Zit je weer eens vast?

geplaatst in: Nieuws | 0

Zit je weer eens vast?

Ik heb wel weer iets met je te delen en ik wil graag even met je connecten. Ik hoop dat alles goed met je gaat en dat je heerlijk dichtbij jezelf bent deze week, waardoor creativiteit en energie stroomt.

Ik zit deze week ook weer even vast

Ik moet deze week mijn best doen om gewoon eerst het ene ding en dan het andere ding te doen. Ik heb veel plannen en ideeën en dan wil ik het het liefst allemaal tegelijkertijd doen en af hebben. Herken je dat?
En om er dan niet in te ‘verzuipen’ en het vooral leuk te houden en zeker niet te gaan stressen concentreer ik me op wat ik altijd aan al mijn klanten leer…

Er is altijd een eerstvolgende logische stap. Ga dat doen en daarna zie je vanzelf de volgende logische stap.

 

Je bent eigenwijs

Met ook dingen die ik lastig vind, waar ik geen zin in heb. Ik ben ook gewoon mens. Ja echt! En dan komen we op het onderwerp dat ik eigenlijk voor vandaag op de agenda had staan. Want toen ik weer eens met een aantal argumenten kwam waarom het idee dat mijn coach had niet voor mij zou werken, keek ze me aan en zei “je zit niet vast, je bent eigenwijs.” Oei!

Als coach, leidinggevende of als mens willen we graag anderen veranderen. Zelf veranderen (tot bepaalde hoogte) als het pijn gaat doen of lastig wordt, dat roept mega veel weerstand op.

Ik bleef maar klagen dat het zo druk was, dat ik het best wel druk had en dat het wel iets minder mocht en dat ik maar niet wist hoe ik daaruit moest komen. Dat ik het maar niet gedraaid leek te krijgen. En mijn coach gaf me helder aan dat dat allemaal bullshit was. Dat ze me al op 8 verschillende manieren duidelijk had gemaakt hoe ik het kon veranderen, maar dat ik het weigerde te veranderen en daarom nu zogenaamd ‘vast’ zat.

Welk verhaal vertel je jezelf

Het is maar net welk verhaal je jezelf vertelt, zodat je geen lastige keuzes hoeft te maken. Toen ik dat hoorde, nam ik gelijk die middag nog de besluiten waardoor er zoveel veranderde, niet normaal. Ze waren eng, maar hé, de moeilijke besluiten maken het leven makkelijker hè!

Ik weet dat er nieuwe uitdagingen op mijn pad komen, die dit ook weer van me zullen vragen. Door er zelf middenin te zitten, zie je vaak niet helder wat er nu precies gebeurt en hoe je eruit kunt komen.

Ik probeerde dus op 100 manieren onder het lastige besluit uit te komen, waardoor het alleen maar moeilijker werd. Het besluit nemen… dat had ik echt eerder moeten doen. Ik was gewoon weer eens rete-eigenwijs en dat heeft me een hoop gedoe en energie gekost. Meer dan het uiteindelijk nemen van het besluit nu heeft gedaan. Het is eigenlijk zo simpel hè.

Welk inzicht heeft dit blog je gegeven? Wil je dat met me delen via karianne@acil.nl

Lieve groeten

Karianne

p.s.

  • Als je vandaag al aan de slag wilt hiermee, start dan met de quick guide werkgeluk. Deze is gemaakt voor ambitieuse hardwerkende mensen zoals jij. KLIK HIER OM DEZE AAN TE VRAGEN.
  • Heb je persoonlijke vragen over waar nu jouw grootste uitdaging zit of hoe je een eerste stap kunt zetten in het doorbreken van je patronen? Vraag dan vandaag de gratis geluksessie aan. Ik kijk dol graag met je mee naar je werk en je leven en geven je een plan wat je nu kunt doen om je geluk te vergroten. HIER kun je een Gratis geluksessie aanvragen. Het lijkt me super tof om je te spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *