Hoe word ik succesvol in mijn werk?

geplaatst in: Nieuws | 0

Vraag je je wel eens af: hoe word ik succesvol in mijn werk?

Volgens mij is dat niet de juiste vraag. Ik leg je uit waarom niet.

Waarom wil je eigenlijk zo nodig succesvol zijn? Heb je daar een beeld bij? De meesten willen succesvol zijn, omdat ze denken dat ze dan gelukkig zullen zijn. Is dat herkenbaar?

Dat is een misvatting, die gevoed wordt door de manier waarop we kijken naar succesvolle carrieres en geluk.

We denken dat we éérst succesvol moeten zijn. En dat we daarna gelukkig worden. Dit is echter niet de echte weg naar geluk. Sterker nog: dit is de weg naar on-geluk. Naar je minder happy voelen.

Streven naar geluk, iets dat je wilt bereiken. Iets wat er nu dus nog niet is. Wat gaan we doen: op zoek naar geluk. We zoeken dat vaak buiten ons zelf, luisteren naar anderen en hopen dat iemand het recept heeft voor jouw geluk. Maar zo werkt het niet. Je komt zo alleen maar verder weg van jouw geluk.

De kans is groot dat je in een cirkel belandt van hard werken en luisteren naar anderen, om straks je geluk/succes te bereiken. Maar steeds als je dat succes bereikt hebt, ben je heel even blij… en stap je opnieuw in diezelfde cirkel. Op weg naar nog meer succes. Nog meer geld. En zo word je nooit gelukkig.

 

Wat dan wel?

Begin vandaag nog met gelukkig zijn. Een aantal dingen kan je vrij eenvoudig doen.

  1. Begin met luisteren. Niet naar anderen zoals hierboven beschreven. Maar naar jezelf. Waar krijg je energie van? En hoeveel tijd besteed je in de week aan die dingen? Ga dat vooral meer doen. En nee dat hoeft niet super radicaal door bijvoorbeeld je baan op te zeggen.
    Vaak zijn er manieren om die dingen meer te doen in je huidige werk. Bijvoorbeeld een medewerker bij een bank die erg van tekenen houdt, maakt nu haar aantekeningen in beelden tijdens de vergadering en ook in haar contact met klanten gebruikt ze nu haar tekeningen. Ze krijgt daar zeer veel positieve reacties op en het maakt haar gelukkig.
  2. Hoe kan je dat delen met anderen? Hoe kan je daarmee iets toevoegen aan het leven van anderen? We zijn nou eenmaal sociale wezens en van delen worden we blij.

19 weken…….

Het is vandaag 14 augustus.

Je hebt nog 19 weken dit jaar om gelukkig te zijn.

Voel je je tevreden over de afgelopen 33 weken?
Wat wil je uit die 19 weken halen die er nog aankomen?

Het leven gaat zo ongelooflijk snel.
En we zijn ook nog snel afgeleid en die tijd missen we ook.

dit is je kans! De kans om die 19 weken vol te gebruiken. Durf je te luisteren naar wat je echt wilt om echt gelukkig te zijn en te vertrouwen dat succes dan volgt. Zet vandaag 1 stap door iets te doen vandaag dat je gelukkig maakt.

Kan ik je daarbij helpen?

Een zaak van geluk!

Wil je echt aan de slag hiermee en zou je eventueel persoonlijke coaching willen ontvangen? Vraag dan vandaag nog een gratis gelussessie aan. Hierin kijk ik met je mee en zorg dat je aan het einde van het gesprek echt stappen kunt zetten. En je bent vrij om het daarbij te laten of te voelen ja ik wil meer van dit en onderzoeken of coaching met mij passend is.

HIER is de link om je aan te melden voor een gratis geluksessie.

Een zaak van luisteren naar jezelf!

Met 6 anderen aan de slag met je intuitie, om te leren om zelf beslissingen te nemen die bij je passen.  Klik hier voor informatie en je aanmelding. Deze workshop is in 2020. Nog 4 van de 6 beschikbaar.

 

Met een andere vraag, kan je me natuurlijk gerust mailen!

Liefs Karianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *