Van Buitenbeentje naar Buitengewoon mezelf en succesvol

 

 

Wat zeggen anderen over deze ervaring

Karianne kijkt met een hele frisse blik naar mijn situatie, zonder oordeel

“Twintig jaar werkte ik als bedrijfsjurist, vaak bij internationale organisaties. In mijn laatste baan werkte ik in drie tijdzones tegelijkertijd en was weinig thuis. Met mijn kinderen had ik veel te weinig connectie. Tijdens een etentje met mijn vrouw besloot ik om het roer om te gooien. Zes dagen later zei ik mijn baan op. Dat is nu ongeveer twee jaar geleden en in de tussentijd heb ik allerlei projecten gedaan en een coachingsopleiding gevolgd. Via een aanbeveling kwam ik bij Karianne terecht. Ik volg een traject bij haar en met hele goede vragen helpt ze mij om de plek te vinden die voor mij geschikt is.

Zo kreeg ik een baan aangeboden en dan vraagt Karianne me: is dit wat je echt wil, of is het een uitvlucht? Dat zet me dan enorm aan het denken. En ze zegt: je hoeft niet direct je jarenlange ervaring overboord te gooien. Probeer het te omarmen. Tegelijkertijd stimuleert ze me om alles los te laten en helemaal out of the box te denken. Om niet direct in banen te denken. Dat zijn voor mij echt eyeopeners.

Karianne kan heel goed luisteren en kijkt met een frisse, onbevangen blik, zonder oordeel. Ze heeft echt interesse in me. Dan appt ze me gewoon tussendoor hoe het met mij gaat. En vraagt ze terloops hoe het met mijn voornemens gaat om elke dag mijn kinderen naar school te brengen en thuis te eten (en dat gaat goed!). Ze is daarin heel bevlogen en authentiek.”

Maurits, interim Manager

0cbf85c

“Het programma van Karianne heeft voor mij voor verandering gezorgd, verandering die hoognodig was. Bij haar heb ik geleerd hoe een aantal van mijn persoonlijke waarden mij in de weg zitten voor mijn groei en ontwikkeling en dus voor een volgende carrière stap. Ik heb geleerd waar deze voor mij beperkende waarden vandaan komen en wat het me tot nu toe heeft gebracht. Ik heb het los gelaten! Ik voel me op mijn gemak bij Karianne en heb geen moeite om helemaal mijzelf te zijn, daardoor zit er diepgang in onze gesprekken. Ik werk nu vanuit mijn kracht en doe het werk waarvan ik energie krijg en daardoor bereik ik veel meer dan voorheen. Doordat ik goed voor mezelf ben, ben ik een betere leidinggevende. Ik ben heel erg blij dat ik de stap genomen heb om met Karianne aan het werk te gaan doen.”

Lilian Wanders – de Klerk, Field Sales Manager OnTrade bij Pernod Ricard Nederland

 

“Het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat ik toegeef dat ik me moet blijven ontwikkelen in mijn leiderschap. Voor mij betekent dat vooral focus op duidelijkheid, duidelijke afspraken maken. Ik hoef van mezelf niet meer vrienden met iedereen in het team te zijn. Ook kan ik keuzes, inclusief de vervelende, beter duidelijk maken, doordat ik me meer focus op mijn missie en op wat het beste is voor de organisatie en voor de mensen om wie het gaat. En ik heb veel meer rust doordat ik al mijn activiteiten inplan. Ik zie mijn gezin meer en kijk met meer tevredenheid naar mijn prestaties. Ik mag vaker trots zijn van mezelf. Het leuke is dat daardoor ook meer lukt.”

Manager, Rabobank

 

“Het programma van Karianne gaat verder daar waar andere ontwikkeltrajecten stoppen. Al in het eerste gesprek vielen voor mij een aantal puzzelstukken op de juiste plek. De rust die Karianne uitstraalt, de scherpe vragen die zij stelt en de ruimte die ze geeft om na te denken en te (door)voelen helpen hier enorm bij. Vervolgens is Karianne met haar analytische vermogens goed in het verbinden van verschillende onderdelen. Dit leidt tot inzicht in eigen kunnen, willen en het inspireert! Ik heb inzicht gekregen in welke waarden voor mij persoonlijk van belang zijn in werk en privé. Ook heb ik geleerd waar ik in de toekomst naartoe wil werken. Karianne heeft me doen inzien welke tweetal waarden mij belemmeren in deze groei, waar ze vandaan komen en welk gedrag zij met zich meebrengen en hoe ik deze waarden kan loslaten. Ze heeft me geleerd hier mild tegenover te staan en er ook dankbaar voor te zijn, aangezien het me in het verleden ook zaken heeft opgeleverd. De positieve instelling van Karianne en haar wijze van “omdenken” motiveert in het traject.

De focus op de positieve persoonlijke waarden resulteert in dat ik weet wie ik wil zijn en dat geeft me innerlijke rust en een natuurlijk vertrouwen. Hierdoor zet ik stappen en weet ik dat het zal leiden tot hetgeen wat goed is voor mij, waarbij ik me er van bewust ben dat het niet allemaal meteen perfect hoeft te zijn. Ik verleg mijn grenzen, ervaar meer durf en lef en treed vaker buiten mijn comfortzone. Hier valt nog heel veel te ontdekken, is spannend en leuk, en maakt mijn leven en werk zinvol en succesvol. Zonder de coaching van Karianne zou ik dit pad niet op deze wijze zijn ingegaan.”

Marlies van werkhoven, Adviseur Strategie, Innovatie en Procesoptimalisatie Spaarne Gasthuis.

 

  • Samen creëren we een “mastermindgroep”, gelijkgestemden door wie je je kunt laten inspireren. Dit is wat Napoleon Hill, de schrijver van bestseller Think & Grow Rich, zei over de waarde van een mastermindgroep:”that no great success is possible without the power of the mastermind”