wetenschap1Ik ben verbonden aan het “journal of business ethics” als editor van de sectie leiderschap. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de nieuwste onderzoeken op dit vakgebied en ik vind het leuk om dat weer met jullie te delen, via o.a. mijn nieuwsbrief (inschrijven hiervoor kan rechts op deze pagina).

Section Editor Leadership: Philosophical/Theoretical/Qualitative Issues

Journal of Business Ethics, Springer

Als onderdeel van het editorial team van dit journal ben ik verantwoordelijk voor de wetenschappelijke inzendingen die leiderschap en ethiek vanuit
1. filosofisch perspectief
2. theoretisch perspectief
3. kwalitatieve methode onderzoeken.
Nieuwe en opkomende theorieën omtrent leiderschap is waar deze sectie van het journal zich vooral op focust. Artikelen die nieuwe modellen van ethisch of waarde gedreven leiderschap presenteren, zowel in de publieke als private sector, worden aangemoedigd. Evenals artikelen die onderwijskundige modellen presenteren met als doel educatie van ethisch leiderschap. Als je meer wilt lezen over dit journal, klik hier.

Section editor Leadership: Encyclopedia of Business and Professional Ethics

Deborah C. Poff, PhD is is hoofdredacteur voor een encyclopedie van Springer over professionele- en bedrijfsethiek. Ik ben zelf lid van de redactieraad. Elk raadslid is verantwoordelijk voor 10 onderwerpen die je zelf kan schrijven of in samenwerking met anderen specialisten in het veld. Ik zal me focussen op onderwerpen omtrent leiderschap in deze encyclopedie.