Een exclusief individueel leiderschapsprogramma voor leidinggevenden die hun levensmissie willen verbinden met hun werk. Voor leidinggevende met ambitie die krachtig en ontspannen willen leidinggeven.

 • Speciaal voor pionierende leidinggevenden met een missie
 • Breek door organisatiemuren, bereik betekenisvolle samenwerking en grensverleggende resultaten
 • Ethiek methode
 • Beschikbaar voor 1 of 2 CEO’s of DT leden per jaar. Voor 2018 nog 1 plek beschikbaar

Ik kwam bij Karianne omdat ik me klein maakte. Een soort van onzekerheid ervaarde over mijn DT functie en mijn rol hierin. Ik was niet overtuigd dat ik dat goed kon. Vooral ook door een eerdere ervaring in een andere organisatie. Tijdens het individuele programma bij Karianne ben ik op zoek gegaan. Allereerst ben ik op zoek gegaan naar mijn diepste overtuigingen achter deze onzekerheid. Wauw wat een helderheid. Ik was nog niet eerder met een coach zo diep gegaan. Ik heb gemerkt dat ik me snel afhankelijk opstel richting anderen. Ik
heb nu geleerd hoe ik me onafhankelijk bewaar in relaties zonder dat dit egoistisch is. Een van mijn eerdere overtuigingen;-) In mijn werk loopt alles beter. Werk kost minder energie en de gesprekken met mijn team lopen als van zelf. Ik beland minder in goed/fout discussies en zoek veel meer de dialoog waardoor ik veel effectiever ben geworden. Door de groei in mijn zelfvertrouwen, maak ik nu het verschil in mijn rol als DT lid.
De programma’s van Karianne kunnen voor anderen ook zeker behulpzaam zijn. Je leert jezelf kennen en bent daardoor een veel betere gesprekspartner voor anderen.”

 

Als leidinggevende wil je graag succesvol zijn met je team, in de organisatie en in de maatschappij. Maar hoe doe je dat, goed leidinggeven?

Dit programma helpt je om je open te stellen, meer in verbinding te komen met jezelf, de anderen en de missie van waaruit jij leeft en werkt. Hiervoor is het belangrijk dat je als leidinggevende het gesprek aan gaat met je medewerkers, maar net zo goed klanten om hulp te kunnen en durven vragen. Laat jezelf zien. Toon zelf het gedrag dat je van je medewerkers verwacht. Zeg wat er gezegd moet worden: Geen maskers, geen verborgen agenda’s. Niet verschuilen achter procedures of regels. Waardoor jij en degenen aan wie jij leidinggeeft, vernieuwender en daadkrachtiger kunnen zijn en in beweging komen. Zodat je samen excellente prestaties bereikt.

Je leert de vaardigheden, kennis en mindset om betekenisvolle samenwerking en mooie resultaten te bereiken. Je werk en je leven zullen daardoor lichter en prettiger gaan voelen.

In het programma doorloop je 7 stappen:

 1.  Je creëert een visie op ethische besluitvorming, waardoor je sneller en effectiever besluiten neemt.
 2.  Je leert vasthouden aan je levensmissie door het stellen van concrete doelen, waardoor je authentiek bent. Dat geeft vertrouwen en veiligheid in je team.
 3.  Je leert (ver)oordelen uit te schakelen om objectiever de kansen op dat moment te benutten. Kansen benutten is innovatie.
 4.  Je leert hoe je een leiderschapsplek in de organisatie creëert, zodat jouw boodschappen gehoord worden. Je vergroot je impact.
 5.  Je ontdekt en krijgt inzicht in de valkuilen die je leiderschapsrol kunnen ondermijnen. Zodat je je ineffectieve gedrag minimaliseert en lange-termijn-impact creëert.
 6.  Je leert omgaan met tegenstrijdige belangen, zodat je met je team betekenisvol samenwerkt.
 7.  Je realiseert een goede verdeling van verantwoordelijkheden. Iedereen voelt zich gezien en gehoord. Daardoor zijn medewerkers en klanten ook meer betrokken.

Je kunt hier ook lezen wat het programma Valentijn opleverde. Hij herstelde zijn werk-prive balans in een paar maanden en met meer focus bereikte zijn team meer resultaten.

Meedoen aan het  programma levert jou het volgende op:

 • Je staat in contact met wat je belangrijk vindt in het leven; Je kunt dat inzetten en erover reflecteren, zodat je het beste uit jezelf haalt.
 • Je hebt hele concrete doelen vanuit je levensmissie en een stappenplan waardoor je die doelen bereikt.
 • Je hebt plezier en energie in je werk waardoor je veel succesvoller bent.
 • Je kent je eigen ineffectieve gedrag en je kunt dat doorbreken om je effectiviteit te vergroten.
 • Je zet soms je eigen belang aan de kant, zodat anderen kunnen excelleren.
 • Je zet ook onder druk je leiderschap in, zodat je onder die omstandigheden succesvol blijft.
 • Je communiceert op verschillende niveaus, waardoor je je impact vergroot.
 • Je staat open en in verbinding, zodat je succesvol kunt samenwerken met je team en klanten.
 • Je durft stelling te nemen, zodat je gezien en gehoord wordt.
 • Je creëert een veilige omgeving, zodat mensen zich uitspreken. Dat leidt tot creatieve prestaties.
 • Je kunt vanuit verschillende perspectieven kijken, zodat je weloverwogen besluiten neemt die zowel op de
  lange als de korte termijn effectief zijn.

Het programma is geschikt voor je….

Dit programma is bedoeld voor hoogopgeleide, ambitieuze en zelfbewuste DT leden die een drive voelen om het verschil te maken voor de wereld. Voor pioniers met een sociale missie, die graag een prominente plek innemen in de maatschappij, zich op een unieke manier willen onderscheiden en positioneren. Die zich durven laten zien, zich manifesteren omdat ze leven vanuit een levensmissie. Van daaruit is er de behoefte om hun boodschap, verhaal en waardevolle kennis kunnen uitdragen. Voor pioniers die ook volop van het leven genieten. Ze zoeken continu naar de balans van het opbouwen van een goedlopend team en tijd nemen voor hun gezin, vrienden, reizen, goede boeken en musea. Simpelweg omdat ze weten dat er meer is dan alleen werk. Een vrij leven is dan ook belangrijk voor deze leidinggevenden.

Anil Kishoendajal, HR Director International bij RTI Surgical:

index

‘Bij mijn vorige werkgever heb ik een leiderschapsprogramma ontwikkeld om het management naar een hoger plan te krijgen. Voor het onderdeel persoonlijke coaching was Karianne betrokken en ik hoorde veel positieve verhalen over haar. Toen dacht ik: dat wil ik ook voor mezelf. Ik was op zoek naar een betere balans tussen werk en privé. Voor mijn werk reis ik veel en moet ik teams in verschillende tijdzones aansturen. Daarnaast heb ik een gezin met twee dochters van 8 en 7 jaar. Met Karianne ben ik doelstellingen gaan formuleren wat ik wil bereiken. Ook hebben we mijn energiebalans onderzocht: op welke momenten heb ik veel energie en wanneer minder? Wanneer ik hoge energie heb, plan ik nu geen meetings meer in, maar werk ik aan projecten die ik moet afleveren. Als ik ga reizen, neem ik nu mijn sportspullen mee: ik merk dat ik daardoor beter in balans blijf. Ook plan ik nu veel beter quality time met mijn gezin. Met Karianne houd ik contact via wekelijkse rapportages, mail en regelmatig live sessies. Ik heb inmiddels een goede balans gekregen. We gaan allemaal regelmatig naar de tandarts, maar een coach is nog niet zo standaard. Terwijl het zo veel oplevert; mijn vrouw is ook erg tevreden!

Het programma omvat concreet:

Het programma wordt helemaal samengesteld aan de hand van jouw doelen. Ook kunnen we de momenten samen plannen passende in onze agenda’s. Ik weet dat je het druk hebt, dus face-to-face wordt afgewisseld met telefonische momenten. En ik ga voor maximale resultaat in minimale tijdsinvestering. Vaak omvat het programma o.a.
 • Persoonlijke coaching: Tijdens deze individuele sessies is er volop ruimte voor inbreng van persoonlijke vraagstukken in relatie tot het bereiken van jouw persoonlijke doel. Ik help je bij het implementeren van het geleerde, zodat je daadwerkelijk stappen zet.
 • eventueel workshop intuitie: naast verbale en non-verbale communicatie, kunnen we ook communiceren in energie. Een vaardigheid die we allemaal kunnen leren. En succesvolle CEO’s zetten deze vaardigheid in.
 • Leiderschapsassessment met coaching: Je krijgt feedback van mensen om je heen in een online assessment. In een individuele coaching bespreken we de resultaten en krijg je verdere richting voor verandering.
 • Bonus 1: Waardentest: Je maakt een online waardentest die jouw top-10 persoonlijke en organisatie waarden in kaart brengt.
 • Bonus 2: Emergency coaching: Persoonlijke coaching op specifieke vraagstukken waar je tussentijds tegenaan loopt. Hiervan kun je onbeperkt gebruik maken.

Het is een op maat gemaakt programma. Het kan dus geheel individueel ingericht worden of stukken in groepsverband. Al naar gelang wat jij wilt bereiken & wat ik aangeef dat ervoor nodig is. Ik nodig je van harte uit om contact op te nemen met mij. We bespreken dan jouw verlangens en de mogelijkheden.

Ik geloof dat een totaal op jou afgestemd programma jou het meeste gaat brengen. Juist ook omdat we kunnen starten op ieder moment in het jaar. Daarom werk ik graag op deze manier.

Over Karianne

Ik ben Karianne Kalshoven en begeleid sinds 2006 ethische en morele leer- en veranderprocessen in organisaties. Ik leer leidinggevenden om met de rol van ethiek een doorslaggevende impact te hebben op hun omgeving. Dit doe ik door het goede voorbeeld te zijn voor leidinggevenden. Ik ben zelf succesvol in het werk wat ik doe door mijn stevige en eigen koers vast te houden en moedige gesprekken te voeren. Met mijn achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologe, een PhD in ethisch leiderschap en mijn opleiding als leiderschapscoach heb ik een diverse achtergrond en deel ik mijn kennis, ervaring en netwerk met anderen. Ik heb gewerkt voor grote bedrijven (bijvoorbeeld Rabobank, Pernod Ricard Nederland, Fokker), en ook voor verschillende universiteiten en kleinere publieke en private organisaties. Ik wil een verschil maken voor een goede wereld. En ik wil dat doen door jou het verschil te laten zijn in jouw leven en organisatie.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Wij gaan voor het beste resultaat, daarom is dit programma exclusief voor leidinggevende die echt het verschil willen maken. Dat vergt nou eenmaal een bepaalde instelling, ambitie en mindset.

Is dit programma iets voor jou? Daar kom je het snelst achter in een persoonlijk gesprek met mij. Dat gesprek is gratis en vrijblijvend, en uiteraard vertrouwelijk. Ik spreek je graag! Mail naar karianne@acil.nl

 

Blogs