Ik ben Karianne Kalshoven, arbeids-en organisatiepsychologe, gepromoveerd in ethisch leiderschap en leiderschapscoach.

Ik heb gewerkt voor grote bedrijven (bijvoorbeeld Rabobank, Pernod Ricard Nederland), en ook voor verschillende universiteiten en kleinere publieke en private organisaties. Ik wil een verschil maken voor een goede wereld, waarin we elkaars kwaliteiten zien en die verschillen gebruiken om het beste uit elkaar naar boven te halen. Met Plezier! En ik wil dat doen door jou het verschil te laten zijn in jouw leven en organisatie. Het zorgt ervoor dat klanten mij  benaderen.

De meeste mensen kennen mij als eerlijk, open, rechtvaardig, een gever, warm en direct en met die kwaliteiten heb ik een succesvolle onderneming opgezet. Ik geniet daar iedere dag van. De waarheid is dat dit niet altijd zo is geweest. In het begin was ik allesbehalve succesvol. Ik worstelde lange tijd met hoe ik deze kwaliteiten kon inzetten voor de wereld. Ik groeide op in een omgeving waarin iedereen met tegenzin naar zijn/haar werk ging. Werken alleen voor het geld. En vooral keuzes maken vanuit je hoofd. Ik moest voldoen aan de normen. Ik voelde dat kan anders. Ik wil bereiken dat iedereen in eigen kracht en met plezier naar het werk gaat en zo bijdraagt aan de wereld. Wil je ook dat er gezegd wordt wat gezegd moet worden. Geen maskers, geen verborgen agenda’s. Doordat je meer in lijn staat en handelt met je kernwaarden, straal je een ontspannen maar krachtige houding uit, die doorwerkt op je collega’s en de organisatie. Heb jij het gevoel dat de balans tussen persoon en werk verstoord is? Dan kan ik je helpen.

 

Foto 08 ACIL (_MG_9538)
Karianne Kalshoven

Ondernemer, pionier, gedreven, betrokken, analytisch en intuitief, principeel, energiek, liefdevol, doorzetter en verbinder.

 

 

 

Al meer dan 10 jaar leer ik ambitieuse leidinggevenden om met ethiek een doorslaggevende impact te hebben op hun omgeving. Dit doe ik door het goede voorbeeld te zijn voor leidinggevenden. Ik ben zelf succesvol in het werk wat ik doe door mijn stevige en eigen koers vast te houden en moedige gesprekken te voeren.

Ik werk vanuit een wetenschappelijke basis. Ik ben een aantal jaren verbonden geweest aan het “journal of business ethics” als editor van de sectie leiderschap.

In de Media & Publicaties

Ik publiceer ook regelmatig over leiderschap en ethiek. Voor een overzicht van onze publicaties klik hier.