“Compliance ging binnen de bank een nieuwe fase in, waarbij lokale collega’s op een regionaal niveau gingen opereren. We wilden ze helpen om, ook in de kennismaking met hun collega’s in de nieuwe werkomgeving, het gesprek aan te gaan over waarden. De valkuil is dat een kennismakingsgesprek rond compliance direct gaat over goed of fout, of alleen over het CV. Terwijl het belangrijk is om eerst de verbinding te leggen. En het erover te hebben wat voor jou belangrijk is: waar sta jij voor?

Als afdeling Compliance zijn wij de hoeder van de integriteit binnen de bank. Veel mensen associëren ons met regels, terwijl wij het over waarden willen hebben. In plaats van politieagent zijn, willen wij onze mensen helpen om de gedachten achter regels te zien en hier het gesprek over aan te gaan, zodat ze zelf beslissingen kunnen nemen.

In de waardenworkshops heeft Karianne ons erg goed geholpen om dat gesprek over waarden met elkaar aan te gaan. De begeleiding liep als een zonnetje. Karianne is zeer goed benaderbaar, laat mensen uitspreken, maar kan ook een punt achter een discussie zetten. Het was ook een slimme zet van haar om deelnemers ter voorbereiding de waardentest te laten invullen. Daardoor konden wij tijdens de workshop de diepte in. Nu we de waarden in de operatie toepassen, zie je collega’s regelmatig de waardentest op tafel leggen om met elkaar daarover van gedachten te wisselen. De workshops helpen ons zo echt om de samenwerking intern te verbeteren“.

Compliance Officer – Rabobank

IMG_4875

IMG_4884IMG_4893IMG_4891IMG_4880